Strategic digital mindset
Jeg arbejder hver dag med sociale medier, og mangler ofte tal for danskernes brug af dem. Nogle platforme udgiver tallene direkte eller indirekte, og andre holder kortene tæt til kroppen. Jeg har her samlet en række tal, som jeg selv bruger løbende. Måske de også kan være til gavn for dig.
Facebook er danskernes foretrukne social medier, i hvert fald hvis man udelukkende ser på brugertallet. Vi kan ud fra Facebooks annonce-opsætning se, hvor mange mennesker man med annoncer kan ramme i Danmark, og dermed også få et ret godt tal for, hvor mange mennesker i Danmark er på platformen. Vær opmærksom på, at det ikke fortæller noget om antallet af aktive vs. inaktive brugere.
Konklusion: Der var i november 2014 ca. 3.400.000 danskere på Facebook.
Af dem er ca. 1.740.000 kvinder og 1.620.000 mænd, resten er ikke specificeret.
Twitter udgiver ikke selv officielle tal for antal brugere, og slet ikke for brugere i Danmark. De to bedste kilder til at finde antal brugere i Danmark er derfor umiddelbart Overskrift.dk og Bysteds Twitter-census.
Overskrift.dk overvåger bruger af sociale medier, og overvåger i februar 2015 ca. 270.000 Twitter-konti i Danmark. 70.000 af dem er aktive hver måned. Se slide 4 i denne præsentation.
Konklusion: Der var i februar 2015 ca. 270.000 danskere på Twitter.
Når så mange af de konti er inaktive, er værd at bemærke, at Twitter for mange er en platform, hvor man læser væsentligt mere, end man skriver – og det er svært at måle på.
I december 2014 offentliggjorde Instagram, at der nu er over 300 millioner brugere på verdensplan, men de udgiver ikke tal på specifikt Danmark.
Astrid Haug har via Komfo fået et tal , som hedder 500.000 – 600.000 brugere, og det kaldes af Mikael Lemberg for et kvalificeret bud. Komfo har via deres Komfo Platform et godt udgangspunkt for at komme med et sådant bud.
Danmarks Statistik mener, der er 687.000 Instagram-brugere, baseret på interviews med 4.231 danskere.
Rapporten “DR Medieudviklingen 2014” mener, at 16 % af danskerne i alderen 12+ er på Instagram mindst én gang om måneden.
Konklusion: Der var i februar 2015 sandsynligvis mellem 500.000 og 700.000 danskere på Instagram.
På LinkedIn kan vi lave samme nummer som på Facebook, nemlig at bruge annoncer-interfacet til at se, hvor mange man kan ramme med annoncer i Danmark.
Konklusion: Der er i marts 2015 ca. 1.806.709 danskere på LinkedIn.
Rapporten “DR Medieudviklingen 2014” mener, at 18 % af danskerne i alderen 12+ er på Snapchat mindst én gang om måneden.
Konklusion: Ca. 18 % af danskerene i alderen 12+ er på Snapchat mindst én gang om måneden.
Har du nyere tal på noget af ovenstående? Tilføj gerne en kommentar, så opdaterer jeg!
Kan det passe at der er et faldene antal danskere på LinkedIn?
Jeg har netop forsøgt mig med den samme segmentering som du gennemgår her på bloggen, og mit resultat viser 766.260 LinkedIn-medlemmer.
Har LinkedIn haft en “oprydning” som Faacebook og Twitter?
Hej Bente
Jeg har lige lavet en kørsel igen, og tallet er hos mig steget en anelse til 1.806.709. Jeg kan ikke helt genkende det tal, du får frem – dog kan jeg få et andet tal frem, hvis jeg “nøjes” med at vælge de forskellige regioner, som LinkedIn kan segmentere ned på (Aarhus, Odense osv.), og ikke vælge Danmark som helhed. Kan det have noget med det at gøre?
mvh
Daniel
Hej Daniel
Jeg er ved at skrive speciale om, hvordan Instagram og Pinterest udvider turisters rejseoplevelse og faldt i min søgning efter statistikker over dette indlæg. Så tak for gode henvisninger:-)
Har du mon også nogen tal på danskernes brug af Pinterest? Jeg har denne: http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/D8F466AE-9EFB-4617-B8CD-5737425911FD/6062535/DR_Medieudviklingen_2014.pdf, men måske du kender andre oversigter?
Og ved du tilfældigvis også, om der findes særlige tal for turisters brug af de to platforme?
På forhånd tak for hjælpen og god aften!
Vh. Trine
Hej Trine Marie
Spændende emne – jeg skrev selv speciale om sociale medier i turismeerhvervet i sin tid. Jeg har desværre ikke noget nærmere på Pinterest, de giver ikke specifikke tal for forskellige lande. DRs tal er med de sædvanlige forbehold, men kan nok godt bruges som rettesnor.
Med hensyn til turister, så er svaret lidt det samme. Umiddelbart tror jeg (som du nok ved), at det er opslagstavle-huske-funktionen og måske at se indlejrede kort, som trækker mest aktivitet fra brugerne. Der er så mange måder at bruge Pinterest på, at det også er lidt svært at måle at traditionelt antal brugere. Du kan i øvrigt læse en lille case om brugen af Pinterest hos Northside her: http://seismonaut.com/tourism/cases/northside-experience/. Måske der er lidt inspiration at hente.
mvh
Daniel
Hej Daniel
Mange tak for svar!
Så er det formentlig derfor, at jeg har haft svært ved at finde nogle tal, hvis de slet ikke opgiver dem:-)
Og tak for linket – jeg er en trofast følger af Seismonauts blog (og Seismonaut i det hele taget), og udover Northside-casen er der jo masser af gode indlæg om “Den digitale turist,” som er meget brugbare.
Tak for god inspiration og vidensdeling.
Vh. Trine