Ny iPhone direkte fra Apple Store: Kundeservice på den rigtige måde

iPhone 4

Min spritnye iPhone 4S virkede ikke fra fabrikken. Telefonopkald virkede kun med headset eller medhør. Jeg gik ind i Apple Store i London – og fik en ny udleveret.

Der er en grund til, at Apples retail-koncept har været så stor en succes. Vi har dem ikke i Danmark, og det er en stor skam. For de holder 100 %. Alle produkterne er til fri afbenyttelse, og ingen kommer og skubber dig væk, fordi du tjekker Farmville uden at købe noget. Folk føler sig velkomne, og i mange tilfælde ved folkene derinde faktisk, hvad de taler om. I modsætning til langt de fleste teknologibaserede butikker i Danmark.

Lang historie kort, min iPhone 4S fra 3 Danmark virkede ikke, da jeg fik den. Jeg gruede et reperationsforløb af flere ugers varighed hos 3, men kom i tanker om, at jeg i denne uge skulle til London. Hvor de har de rigtige Apple Stores. Jeg bestilte derfor en såkaldt Genius-tid, hvor man får lov at tale med deres tekniske servicepersonale.

Jeg forventede ikke mirakler, da telefonen jo er købt i Danmark, men tænke det ville være en oplevelse. Jeg ankom 5 min. før tid, og meldte min ankomst. De næste 25 min. gik med dårlige oplevelser, da to forskellige medarbejdere forsikrede om, at jeg var næst i køen – jeg følte mig lidt ignoreret. Da jeg endelig brokkede mig til en tredje, tog han straks hånd om sagen. Jeg forklarede, at man kun kunne snakke med folk via medhør eller headset, og han sagde, det måtte være en hardware-fejl. Så stak han af for at finde en løsning.

Kort tid efter kom han tilbage med en iPad, og bad mig signere med en finger på skærmen – Apple har specielle Apple Store apps, som kun de har adgang til – og dermed kvittere for en ny telefon. Derefter tog han min defekte telefon, og gav mig en ny. Uden først at ville tjekke min historie, prøve at prakke mig en softwareopdatering på, eller forsøge med en af de andre halve løsninger, som danske butikker uden tvivl ville gøre.

Da telefoner i sådanne tilfælde bliver erklæret for DOA (dead-on-arrival), får man automatisk en ny. Han fortalte, at IMEI og serienummer ville blive overført til mit Apple ID helt automatisk, selvom den var købt i Danmark. Det er dælme fin service – sådan burde det altid være. Og nu har jeg jo allerede tilgivet dem, at den var defekt ved levering, og at jeg måtte vente.

Fordi jeg naturligvis havde en iCloud backup, så var min telefon nem at sætte op igen, selvom min Mac står hjemme i Danmark. Jeg skrev mine informationer ind, og så begyndte den at hente alle mine apps og indstillinger. Igen, sådan skal det være. Andre virksomheder, tag ved lære. Det er kundeservice på højt plan, og det er derfor, Apple har de mest fanatiske fans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *