De Andre Sociale Medier

Jeg holdt i torsdags et foredrag om “De Andre Sociale Medier” på et Kforum-arrangement i Aarhus, hvor temaet overordnet set var Facebook. Det er klart, at Facebook er den store spiller i forhold til sociale netværk, men efterhånden er markedet dog blevet så modent, at man med fordel kan se på nogle af de mindre platforme – især i forhold til nicheindsatser. Det drejer sig blandt andet om LinkedIn og Pinterest, og der er nye tal og statistikker med til hver platform, eksempelvis antal danske brugere på LinkedIn (950.000) og Twitter (100.000+).

LinkedIn – et socialt netværk for arbejdsmarkedet

Mange virksomheder håber, at LinkedIn er svaret på, hvordan man når B2B-segmentet, men det er ikke en ligetil udregning. LinkedIn er selv ret obs på at fortælle om platformens fortræffeligheder i forhold til rekruttering – og det er også dens styrke. Både fordi man kan målrette annoncer til bestemte jobfunktioner, men også på grund af de mere indholdsdrevne funktioner, som fx at følge virksomheder eller få vist jobannoncer ud fra CV og færdigheder. Desuden bliver gruppefunktionen brugt til at diskutere alverdens indhold, som oftest med et lidt mere seriøst fokus end fx på Facebook.

Pinterest – verdens hurtigst voksende website

Pinterest er i høj grad et nichenetværk, og der er fokus på at præsentere æstetisk materiale på en visuelt appellerende måde. Inspirationen bag opsætningen og sidens “infinite scroll” er fornemmelsen af at browse i en god butik eller et museum. Måske derfor er der også opstået en tendens til, at Pinterest-brugere poster lækre billeder af tøj, kunst og indretning. Virksomheder, som klarer sig godt på platformen, har som regel et lignende fokus. Som du kan se i præsentationen er en meget stor del af Pinterest-brug centreret omkring shopping af den ene eller anden art.

Præsentationen dækker også Twitter, Google+ og Instagram, og du kan finde den lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *